ZAGLAVLJE GORNJE NASLOVNE za decu i odrasle

Akcija sakupljanja stare hartije, kao jedna u nizu akcija organizacije„Mali ekolozi“, u školi „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu, 29.9.,  naišla je, i ove godine, na veliko angažovanje kako učenika, roditelja, nastavnika.

 

Svako je na svoj način dao doprinos akciji, a činjenica je da smo sakupili čak 13 tona hartije, tačnije 13.389 kilograma.

 

I OVE GODINE OBOREN REKORD 3

Treće mesto je zauzelo odeljenje 8-3 koje je sakupilo 1.114,3 kilograma hartije. Drugo mesto je pripalo odeljenju 4-4 sa 1.352,5 kilograma.

Odeljenje koje je sakupilo najviše hartije je 5-2  sa 1.369,5 kilograma hartije.

Učenici osmog tri su istakli da su hartiju sakupljali nedelju dana i da su sakupili gotovo ceo kamion. Dok su učenici V2 dovozili hartiju kombijem, sakupljali je nekoliko dana, a kažu da su najviše skupili kartona idući po prodavnicama. Trudili su se i želeli pobedu, što su i ostvarili.

 

I OVE GODINE OBOREN REKORD 2

Najvažnije je da se ovom akcijom razvija ekološka svest kod učenika o značaju recikliranja papira, a Škola se nada da će akcija naredne godine ponovo oboriti sadašnji rekord.

Organizatori akcije ,,Mali ekolozi, zahvaljuju svim nastavnicima, posebnom doprinosu učenika  8/4 , na saradnji, strpljenju, angažovanju i učešću.

 

I OVE GODINE OBOREN REKORD 1

 

 

Školski zeleni novinari 7-3 razreda

Elena Konjikušić, Aleksandra Jovanov, Tesa Fodor, Jasmina Tomašev, Milica Kuzmić

 

Mentor

Olivera Urošev Palalić