ZAGLAVLJE GORNJE NASLOVNE za decu i odrasle

Iako živimo u turobnim vremenima, kada imamo nevidljivog neprijatelja koji  nas ''vreba sa svih strana'' imamo i dovoljno snage i energije da se borimo sa željom da promenimo postojeće stanje.

 

OŠ ''Dragoljub Ilić'' iz Dračića ne posustaje sa radom ni sada, kada mnogi posustaju i odustaju. Motivaciju nam daje i naša Eko škola ''Dragoljupče''.

Ove školske godine, pored naših redovnih ekoloških aktivnosti svedenih ''na bal pod maskama'', ukazala nam se idealna prilika za saradnju i obogaćivanje zelenog fonda našeg sela i školskog dvorišta.

 

DRAGOLJUB ILIC DRAČIĆ SNAZNO ZELENO 8

 

Uspostavili smo saradnju sa novoosnovanim udruženjem ''Ideja Distrikt''. Udruženje je osnovala grupa mladih entuzijasta iz dračićkog kraja.

 

DRAGOLJUB ILIC DRAČIĆ SNAZNO ZELENO 1

 

Ova grupa ljudi motivisana je za rad u skladu sa visokim standardima koje postavaju novi trendovi u zaštiti životne sredine i kulturnih dobara. Izazov su pretvorili u priliku i postavili konkretne ciljeve.

 

DRAGOLJUB ILIC DRAČIĆ SNAZNO ZELENO 7

 

Koncept njihovog projekta „Ecology – New Habit“ zamišljen je u zajedničkoj saradnji sa brojnim partnerima koji daju značajan doprinos u realizaciji projekta.

U sklopu programa "Snažno zeleno", koji se realizuje u okviru projekta „Zeleni inkubator“, fokus interesovanja je ozelenjavanje prostora oko jezera u Dračiću i očuvanje tog malog, za naš kraj dragocenog  eko sistema.

 

DRAGOLJUB ILIC DRAČIĆ SNAZNO ZELENO 10

 

Određen broj sadnica zasađen je u ograđenom prostoru u okolini jezera. U dvorištu naše škole zasađeno je devet  platana, jedna smrča, tri niskorastuća drveta i cveće.

 

DRAGOLJUB ILIC DRAČIĆ SNAZNO ZELENO 5

 

U akciji su učestvovali članovi udruženja ''Ideja Distrikt'', direktor škole Zoran Novaković i nekolicina roditelja naših učenika. Planiran i obezbeđen zeleni fond je 398 sadnica. Akcija će biti nastavljena na proleće.

 

DRAGOLJUB ILIC DRAČIĆ SNAZNO ZELENO 9

 

Do tada, snažno zeleni pozdrav iz Dračića!

 

Tijana Vićentijević i Jovana Spasić 6. razred

Mentor Lucija Tasić (koordinator Eko škole ''Dragoljupče'')