ZAGLAVLJE GORNJE NASLOVNE za decu i odrasle

Mali psi su, iako svi vole i one velike, postali veoma popularan izbor za kućne ljubimce. Njih možemo smestiti i u krilo i nositi ih svuda sa sobom.

 

MALI PSI 2

 

Ako ste se ikada zapitali koja rasa psa je najmanja na svetu, pogledajte galeriju sastavljenu od 10 najslađih malih pasa prilagodljivih da budu kućni ljubimci. Imajte u vidu da, poput velikih pasa, i mali zahtevaju puno pažnje i nege. A uz to, zimi ih treba obući.

 

civava

 

Čivava je najprepoznatljiviji mali pas, čest ljubimac imućnih pojedinaca. Čivava ima specifičan karakter, a teži između 0.5 i 2.5 kilograma. Ime joj potiče od meksičkog grada Čivava. Iako je tako minijaturan, odan je vlasniku, a ume da bude i zaštitnički nastrojen, te ponekad preterano lajav. Čivava je veran prijatelj, srdačan i prepun ljubavi za gazdu.

 

BANER 770 X 110 PRETPLATA 2 CUVARI

bison

 

Bišon u prevodu sa francuskog znači okrugli kovrdžavi pas, a teži između 3 i 5 kilograma. Bišon je porodični pas, jer je lojalan, druželjubiv je prema deci, ali i drugim životinjama. Njegova prepoznatljiva karakteristika je pufnasto belo krzno koje zahteva redovno četkanje.

 

bostonski

 

Bostonski terijer je mali pas kratkog i uspravnog repa. Ova rasa pasa je veoma inteligentna i laka za dresuru, što ih čini dobrim izborom za ljubimca. Porodičan je pas i saradljiv sa decom, no, mana mu je ta što voli da žvaće sve što stigne, pa morate držati mnoge stvari van njegovog domašaja.

 

french

 

Francuski buldog je srodnik engleskog i američkog buldoga. Razigran je, inteligentan i lojalan, te divan pratilac čoveka. Ova rasa postoji još od drevnih vremena, a širila se posredstvom feničanskih trgovaca.

 

BANER 770 X 11O CENA 2 CASOPISA

patuljasti

Patuljasti kontinentalni španijel (Papilon) je vrsta koja pripada porodici Španijel pasa i teži oko 4kg. Naziv je dobio po leptiru, na kog podseća, zbog dugačke dlake na ušima. Miran je, inteligentan i samouveren, ali može biti rezervisan prema ljudima koje ne poznaje. U suživotu sa gazdom je prijateljski nastrojen, srećan i avanturista, a živi čak do 17 godina.

 

6 pomeranac

 

Pomeranac je nežan, blag i sladak, no ponekad može biti jako bučan. Prilično dobro se slaže sa decom, no, pretežno onda kada ih deca imaju od štenećeg doba. Teži do 4 kilograma i ima mekanu, pufnastu dlaku. Pas je lojalan vlasniku i ponaša se kao čuvar.

 

7 mops

 

Mops je pas koji liči na igračku, ima spljošteno lice i njušku, pun je nabora i rep mu je uvijen. Jedan je od najsimpatičnijih rasa na našoj listi, harizmatičnog je karaktera, prijateljski nastrojen i pomalo smešan. Ima lepu, sjajnu dlaku koja može biti različite boje, i mišićavo, malo telo, što ga čini jedinstvenim. Mana mu je što, zbog kratke njuške, hrče i zvižduće, pa pripremite čepove za uši, ukoliko želite da spavate u istoj prostoriji sa njim.

 

8 Shih Tzu

 

Šicu (originalan naziv: Shih Tzu) je porodični pas, koji se dobro slaže sa malom decom, a drugačije ga zovu mini-lav. Ima dvostruko slojevitu, punu, gustu dlaku, koja zahteva svakodnevno četkanje. Prijateljski je nastrojen, druželjubiv sa drugim životinjama, te sa njima može živeti u istom stanu/kući.

 

9 pudla

 

Patuljasta pudla je najmanji pas na listi i lojalan je vlasniku, a postoji u više različitih boja. Prvobitno je uzgajana kao pas plivač, a danas je poslušna rasa psa, vešta u različitim psećim disciplinama, kao pas tragač ili pas čuvar stada.

 

10 Yorkshire Terrier

 

I MALO MALIH PASA SVIH RASA...

 

MALI PSI 3

MALI PSI 4

MALI PSI 5 1

MALI PSI 5 4

MALI PSI 5 6

MALI PSI 5 10

MALI PSI 5 9

MALI PSI 5 7

SAŠA BOOKS I M LOVIN 770 X 135

Jorkširski terijer je jedan od najmanjih pasa na svetu, ali i najslađih. Lako se uklapa u svako domaćinstvo i odličan je pas čuvar, pouzdan i brižan. Maksimalna kilaža ovog psa je 3. 2 kg. Potrebno mu je puno šetnje, iako, zbog sićušnih nogu, to možda tako ne izgleda.