ZAGLAVLJE GORNJE NASLOVNE za decu i odrasle

Neki put smo od zooloških vrtova, ili privatnih vlasnika dobijali egzotične životinje, ili životinje koje nisu tipični kućni ljubimci. 

DRUŠTVO ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA I PRIRODE

ĐURĐEVO

 

To se dešavalo kada oni nisu više hteli da ih drže, ili kada više nisu imali mogućnosti, niti uslove da se staraju o njima.


Tako su se kod nas našle i iguane, rakuni, nojevi... Ono što je bilo isto za sve ove životinje, jeste da ni jedna nije dugo bila kod nas. Svako od njih je relativno brzo, jedna do dve godine  uginula. Iako smo pokušali da im obezbedimo sve potrebne uslove, tražili smo savete i iz inostranstva, o držanju takvih životinja. I uz sav naš trud, pomoć veterinara one nikada nisu dugo preživeli.


Razlog tome je, što iguane, rakuni nisu kućni ljubimci! Oni su divlje životinje i nemaju ništa da traže kod čoveka, sem toga to je zakonski strogo zabranjeno.

Zabranjeno je i za lovce da drže divlje životinje, ali po celom svetu zakoni ne važe za lovce. Oni love žive ili polu-žive životinje po ataru, drže ih u malim, mračnim kavezima za "igračke" deci ili radi obuke lovačkih pasa. 

Ako normalan čovek ubije životinju (npr. psa) na ulici ide u zatvor, a lovac ubije životinju bilo gde i još može da se hvali tim. Apsurdno je da ih zakon štiti. Kako onda može da se očekuje od mladih ljudi da se poštuju ikoji zakon, ako zakon za neke ljude ne važi.

Ma koliko se mi trudili da im obezbedimo sve uslove, oni pored nas nisu srećni. Pate, obolevaju od raznih bolesti i ubrzo umiru. Uzrok svake njihove bolesti jeste upravo u tome, što je njima potrebno njihovo prirodno stanište da bi dugo i sredćno živeli...


Naš savet vama jeste:

NE DRŽITE DIVLJE ŽIVOTINJE KAO KUĆNE LJUBIMCE!

NE SMETE!  PROTIVZAKONITO JE !

Ako ste pravi ljubitelj životinja nabavite kucu, ili macu. Bićete obasuti ljubavlju i pažnjom, i imaćete pored sebe pravog prijatelja. 

http://www.dzzdjurdjevo.com/index.php?option=com_content&view=section&id=11&Itemid=13


DRUŠTVO ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA I PRIRODE

ĐURĐEVO

 

20 21 NASLOVNA