ZAGLAVLJE GORNJE NASLOVNE za decu i odrasle

LOS REYES - Subota 11. maj /20.00 / Dom omladine Beograda

 

 U okviru 14 selekcija, na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma BELDOCS 2019 koji će se održati od 8. do 15. maja u više bioskopskih dvorana, biće premijerno prikazano preko 100 filmova iz celog sveta. Pored domaćeg i takmičarskog programa publika će moći da uživa i u muzičkim, biografskim i umetničkim dokumentarcima, izboru iz savremenog portugalskog dokumentarnog filma, kao i u retrospektivama autora Kazua Hare i Gorana Devića. Predstavljamo vam jedan od zabavnih filmova za mlade uz koji će se publika zabaviti i uživati.

LOS REYES - Subota 11. maj /20.00 / Dom omladine Beograda

Bettina Perut, Iván Osnovikoff, Čile, Nemačka, 2018, 78'

Festivali IDFA 2018, Guadalajara 2019

Čola i Fudbal su par uličnih pasa koji žive u skejt parku Los Reyes. Oko njih je čitav organizovani mikrokosmos, sačinjen od stvari, životinja i mlađih adolescenata koji su u sukobu sa odraslim svetom koji odbacuju, ali su obavezni da u njega uđu.

 

Los reyes still 1

 

Čola je mlada i snažna kučka koja svoje dane provodi igrajući se loptama koje baca u bazene u kojima voze skejteri. Fudbal je stari pas, ali lep i energičan, koji opsesivno prati Čolu u ovoj igri. Ljudski svet se pojavljuje kroz priče adolescenata na putu ka odraslom dobu. Mi slušamo njihove glasove i vidimo fragmente njihovih tela kao deo okoline koja okružuje svet pasa.

O rediteljki: Bettina Perut rođena je 25. februara 1970. u Rimu, u Laciju, u Italiji, kao Elisabetta Perut. Ivan Osnovikoff je rođen 28. novembra 1966. u Čileu. Oni su producenti i režiseri, poznati po filmovima A Man Aside, La muerte de Pinochet, Welcome to New York, Noticias i Surire.

Trejler – film Los reyes: https://www.youtube.com/watch?v=RudJXegJ0IE&feature=youtu.be