ZAGLAVLJE GORNJE NASLOVNE za decu i odrasle

Svetski dan čišćenja je akcija koja se svakog septembra obeležava u celom svetu.

 

To je akcija u kojoj može da učestvuje svako ko želi da pomogne prirodi. Dan čišćenja treba da podseti sve nas koliko je važno čistiti i skupljati razni otpad koji se nalazi u našoj blizini.

 

23 OKTOBAR SREM KARLOVCI Ocistimo planetu 4

 

Danas je priroda ugrožena zbog ljudi koji bacaju smeće svuda oko sebe. Na svakom koraku mogu se videti bačene najlonske kese, plastične flaše i drugi otpad koji guši prirodu. Kada bi svako od nas bacio smeće na mesto predviđeno za to, imali bi čistija igrališta, čistije ulice i parkove.

 

23 OKTOBAR SREM KARLOVCI Ocistimo planetu 3

 

Akcija čišćenja prirode održana je 21. septembra ove godine i u njoj su učestvovali učenici osnovne škole „23.oktobar“ iz Sremskih Karlovaca. Učestvovali su svi razredi, od najmlađih đaka prvaka do učenika najviših razreda. Oni su izašli na igralište, obalu reke i park da pokupe bačeno smeće.

 

23 OKTOBAR SREM KARLOVCI Ocistimo planetu 1

 

Time su želeli da pokažu svim sugrađanima kako nije teško brinuti se o prirodi. Poslali su im poruku da svako od nas treba da se potrudi i da počisti za sobom. Na kraju, priroda će im vratiti svojom lepotom i pružiti zdrav život.

Moje odeljenje je čistilo park pored Bogoslovije i igralište iza škole. Drugari iz odeljenja i ja smo dobili rukavice i džak i pokupili smeće koje smo našli. Prizor nakon toga je bio mnogo lepši i uživali smo na čistom igralištu.

 

23 OKTOBAR SREM KARLOVCI Ocistimo planetu 2

 

Zato, ne bacajmo smeće bilo gde! Ne budimo lenji! Očistimo svoje okruženje! Jer, nije teško biti fin i nije blam da čistiš sam!

 

Iskra Kapuran 2. razred

Mentor Dragica Grujić