ZAGLAVLJE GORNJE NASLOVNE za decu i odrasle

Povodom učešća u projektu "Energetska efikasnost u EKO-školama, koji je podržan od strane EPS-a, naša škola je organizovala niz aktivnosti u kojima su učestvovala sva odeljenja škole.

 

Povodom ovog projekta učenici starijih razreda su na ovaj dan bili "mali nastavnici" i održali su časove učenicima nižih razreda na temu "Očuvanje energije". Tokom časova učenici viših razreda su pokazivali kako na različite načine možemo sačuvati energiju, povezali su znanja iz matematike i prirode i društva.

dan energije 1

Neki "mali nastavnici" 6. razreda napravili su maketu na kojoj su prikazali dve sijalice i objasnili su koja manje a koja više troši i zašto. Drugi  su svoje drugare učili o očuvanju energije kroz plakate, video snimke, prezentacije, igre, crteže i listiće.

 

dan energije 4

 

Časovi su bili dobro organizovani, zabavni i veoma uspešni. Učenici su naučili dosta toga novog kroz ovaj projekat. Bili su veoma aktivni i uključeni u rad tokom časa.

Učenicima i "malim nastavnicima" se ovaj projekat veoma dopao i voleli bi da se ovakve aktivnosti češće održavaju.

 

dan energije 3

 

Cilj ove aktivnosti je da kroz zabavan način učenici starijih razreda podele svoje znanje sa drugarima iz mlađih razreda o zaštiti životne sredine.

 

Školski zeleni novinari

Sara Dragičević, 6-1

Nevena Peković, 6-1

Anđela Čalić, 6-1

Maša Popović, 6-3