ZAGLAVLJE GORNJE NASLOVNE za decu i odrasle

Naša neverovatna planeta ispunjena je raznim stvorenjima, životinjama i vrstama bića koje izgledaju potpuno čudno, a mnoga od njih nisu otkrivena.

 

 

 

1. PANDA MRAV

 

 PANDA MRAV 1

 

Zašto takvo ime? Ova minijaturna životinja s gigantskim pandama ima zajedničku crno-belu boju dlake. Ali,ovo uopšte nisu mravi, već ose.Ova vrsta nije agresivna, ali je poznata po svojim bolnim ujedima i zato se često nazivaju "kravlji mrav".

 

 

2. BLOB RIBA

 

 BLOB RIBA

 

Blob riba je riba iz dubina mora. Meso blob ribe je prvenstveno mase želatina, gustoće nešto manje od vode. Njen relativni nedostanak mišića nije mana jer guta jestive stvari koje lebde ispred nje.

 

 

3 .PLAVI  ZMAJ

 

 PLAVI ZMAJ

 

Plavi zmaj živi u okeanima, pluta telom okrenutim naopako i na taj način lovi svoj plen. Ova životinja ima svega četiri centimetra i zapravo je puž, ali svojom lepotom zaslužuje titulu najlepšeg i najopasnijeg stvora.

 

 

4. BODLJIKAVI ZMAJ

 

 BODLJIKAVI ZMAJ

 

Ovo je jedina pronađena vrsta nazvana po demonu Molohu iz srednjoistočne mitologije. Bodljikavi zmaj može da naraste do 20 centimetara u dužinu i živi do 20 godina. Naziva se i bodljikavi đavo, rogati gušter i rogata žaba.

 

 

Školski zeleni novinari 8-1

Teodora Milić   

Ena Bućan   

Ljubica Mikuš

 

Mentor

Danica Vejnović