ZAGLAVLJE GORNJE NASLOVNE za decu i odrasle

S jeseni nastaju mnoge promene. Posebno u prirodi. Čak i ljudi, poput prirode, kao da se menjaju i pripremaju za ono što ih čeka nakon jeseni. A to je zima. Ona nam donosi puno toga lepog ali i mnoga iznenađenja.

 

No, dok zima ne stigne, jesen nas prosto opčini svojom lepotom i mnogim darovima. Tako je i ove godine u Belom Blatu i njegovoj okolini. Puno neverovatnih boja i svih jesenjih plodova. I upravo to može biti  umetničko-edukativna inspiracija za obradu nastavnih jedinica.

jesen kao inspiracija 3

Tragom tih dobrih i vidljivih boja i plodova učiteljica beloblatske škole, Brankica Ristin, priredila  je sa svojim đacima, učenicima II1 i IV1 razreda, jednu lepu i neobičnu izložbu.

jesen kao inspiracija 1

Koristeći  voće i povrće iz svojih bašta, kao dobru umetničku potku, naši mali umetnici predstavili su nam pravu paletu dobrih i korisnih plodava.

jesen kao inspiracija 4

Ali to nisu samo "goli" plodovi. Ne. Oni su ih obukli,  neke presvukli, a nekima  i dodali ponešto od svog umetničkog  stila i ručne veštine.

jesen kao inspiracija 6

I nastade šarena, interesantna i bezmalo živa vizuelna priča o našim jabukama, šargarepama, bundevama, kupusima, karfiolima, grožđu i svom ostalom korisnom voću i povrću.

Da se vidi, a i nauči.

jesen kao inspiracija 5

Školski zeleni novinari 8. razred

Mentor: Milan Nedeljkov