ZAGLAVLJE GORNJE NASLOVNE za decu i odrasle

U ponedeljak, 19.10.2020. godine je u osnovnoj školi “Vuk Karadžić” iz Novog Sada, otvorena manifestacija pod nazivom “Green week“.

 

To je manifestacija koja ima za cilj podizanje nivoa svesti kod dece različitog uzrasta, od predškolskog preko osnovnoškolskog uzrasta, do srednjoškolaca, kao i šire javnosti o značaju očuvanja životne sredine, a kroz interaktivne radionice na temu prirode, biodiverziteta, upravljanja vodom, otpadom, reciklažom i njihovim uticajem na klimatske promene i kvalitet života u opšte.

 

VUK KARADZIC NOVI SAD ZELENA NEDELJA 7

 

Najznačajnija je godišnja manifestacija u ekološkom kalendaru Evropske unije – Direktorata za životnu sredinu Evropske unije.

Učenici ove osnovne škole su i ove, kao i prethodnih godina, učestvovali u radionicama koje su organizovale njihove učiteljice i nastavnici. Posebno su se istakli učenici od prvog do četvrtog razreda i pokazali koliko su ekološki osvešteni i na koji način treba da čuvaju našu planetu.

 

VUK KARADZIC NOVI SAD ZELENA NEDELJA 5

 

Učenici 2/3 odeljenja su zajedno sa učiteljicom Jelenom Popović utvrdili svoje znanje o reciklaži uz pomoć prezentacije i očiglednih primera recikliranog materijala. Veoma aktivno su učestvovali u razgovoru i navodili na koje sve načine se stari ili neupotrebljivi predmeti mogu ponovo iskoristiti, kako se pravilno odlaže otpad i šta se sve može reciklirati.

 

VUK KARADZIC NOVI SAD ZELENA NEDELJA 1

VUK KARADZIC NOVI SAD ZELENA NEDELJA 2

VUK KARADZIC NOVI SAD ZELENA NEDELJA 3

 

Prisetili su se i predmeta koji su sami pravili.

Na kraju su odigrali kviz znanja koji im je napravila učiteljica, i tako proverili naučeno o ovoj temi.

Na kraju su svi zajedno zaključili, a i poručuju i ostalima da:

RECKLAŽA NIJE GNJAVAŽA i da ako RECIKLIRAJU DANAS – MISLE NA SUTRA!

 

VUK KARADZIC NOVI SAD ZELENA NEDELJA 4

 

Školski zeleni novinari 2. razred

Mentor Jelena Popović